Ontwerp visie

Doordacht tuinontwerp noodzaak
Geen huis wordt zonder plan gebouwd.
Vreemd genoeg is dat bij tuinen vaak anders. Bij gebrek aan een doordacht tuinontwerp worden de verschillende tuinonderdelen meestal in diverse stijlen 'aan elkaar gebreid', zonder dat er sprake is van een evenwichtig en samenhangend geheel. Ook de relatie tussen tuin en woning krijgt vaak te weinig aandacht.

Uitgangspunten tuinarchitectuur
Toch wordt de tuin steeds meer als onderdeel van het wonen gezien. Steeds belangrijker dus. Een goede tuininrichting kenmerkt zich door perfect aan te sluiten bij uw individuele situatie. Zowel qua sfeer, als op het gebied van praktische bruikbaarheid. Uitgangspunten daarbij zijn uw wensen en smaak, de architectuur en situering van uw woning en uw budget. Alleen zó kan een uitgebalanceerd en volmaakt geheel ontstaan, een tuin die bij ú past en waarin het goed toeven is.


Professioneel advies
De eerste en tevens belangrijkste stap naar zo'n ideale tuin is een doordacht tuinontwerp. Hierbij is vakwerk op zijn plaats! Met andere woorden: werk voor een gekwalificeerd tuinontwerper of tuinarchitect. Dan ontstaat immers vakwerk, dat zich kenmerkt door kwaliteit en onafhankelijkheid. De door Sander gevolgde opleiding op Hbo-niveau in tuin- en landschapsarchitectuur en ruim 10 jaar ervaring staan hiervoor garant. Een Mbo of Hbo opleiding is het onderscheid tussen enerzijds tuinontwerpers en anderzijds tuinarchitecten. Uw ideale tuin wordt alleen gerealiseerd als er een kwalitatief hoogstaand ontwerp aan ten grondslag ligt!

Werken vanuit passie
GroenTotaal werkt vanuit passie voor mens en natuur. Wij bieden een totaalconcept waarbij we de klant zoveel mogelijk willen ontzorgen. Niet alleen het tuinontwerp, de aanleg en tuinonderhoud maar ook meubels, verlichting, kunst en accessoires nemen wij, indien wenselijk, mee in het uiteindelijke resultaat.
Een harmonieus eindbeeld waarin uw leefstijl tot uiting komt; een plek om te genieten.

meer weten over het ontwerpproces