Ontwerp

GroenTotaal maakt tuinontwerpen voor particulieren tuinen, bedrijfstuinen, parken en pleinen, openbare ruimten.

De eerste en tevens belangrijkste stap naar zo'n ideale tuin is een doordacht tuinontwerp. Hierbij is vakwerk op zijn plaats! Met andere woorden: werk voor een gekwalificeerd tuinontwerper of tuinarchitect. Dan ontstaat immers vakwerk, dat zich kenmerkt door kwaliteit en onafhankelijkheid. De door Sander gevolgde opleiding op Hbo-niveau in tuin- en landschapsarchitectuur en ruim 10 jaar ervaring staan hiervoor garant.

Teneinde tot een ontwerp te komen hebben we uw hulp hard nodig. Uw tuin moet immers een plek worden waar u zich thuis voelt.

Allereerst zullen we u vragen een checklist (zie 'Ontwerp checklist' voor download) in te vullen. Om deze samen te stellen kunt u zich de volgende zaken afvragen:

  • Heeft u al een thema of stijl in gedachten?
  • Waar moet de tuin vooral voor dienen?
  • Heeft u groene vingers of toch liever een zoveel mogelijk onderhoudsvrije tuin?
  • Welke geuren en kleuren passen bij u?
  • Heeft u een lievelingsplek in de tuin?
  • Zijn er planten/struiken/bomen waar u van houdt of juist niet?

Kortom: u zult er even voor moeten gaan zitten.

Het maakt in eerste instantie niet uit of uw wensen daadwerkelijk uitvoerbaar zijn. Het gaat ons erom dat uw gevoel ons duidelijk wordt. Laat al die praktische zaken maar aan ons over. Eigenlijk is alles mogelijk. Van strak en modern tot wild en woest en alles wat daartussen zit. Wij staan overal voor open.

Ieder mens is uniek, ieder ontwerp is dat ook!